Cisco Netwerk Infrastructuur

Een netwerkinfrastructuur is dé ruggengraat van uw bedrijfsnetwerk. Een solide design en juiste productselectie in het Cisco portfolio is essentieel voor een betrouwbaar fundament.

Spectrum Analyse

In het geval van een Wi-Fi netwerk, analyseren en inventariseren wij alle storingsbronnen die werken in dezelfde frequentie als uw Wireless netwerk. We zoeken naar oplossingen en voorkomen op deze manier verstoringen met uw Wi-Fi netwerk.

Wi-Fi Design & Survey

Ook verzorgen wij uw Wi-Fi surveys. Dit kan predictive op basis van een plattegrond of als pre-deployment survey. Hierbij wordt met speciale soft- en  hardware op locatie het radiosignaal op verzwakkingen, signaalsterkte, reflectie en overlap ingemeten met behulp van het type access point wat geïmplementeerd gaat worden. De meetgegevens helpen bij het ontwerpen van een optimaal werkend draadloos netwerk. Wilt u ons volledige stappen van Wi-Fi design & survey bekijken klik dan hier.

Aanschaf Apparatuur

Wij zorgen voor de aanschaf van alle apparatuur, licenties, subscriptions en SMARTnet bij een gecertificeerde Cisco Distributeur. Naar wens verzorgt Veducon ook het onderhoud en het pro-actief beheer. Elke klant met een managed dienst krijgt hiervoor een op maat gemaakt portal.

Configuratie

Wij configureren uw (draadloos) netwerk en zorgen dat het perfect werkt. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met uw systeem en/of netwerkbeheerder die wij tegelijkertijd een training on-the-job geven. Zo leert uw beheerder al tijdens de configuratie hoe alles tot in detail werkt. In het geval van een managed dienst blijven wij verantwoordelijk voor wijzigingen in uw netwerk.

Wij zetten ideeën om in vooruitstrevende oplossingen.

Met automation realiseren wij maatwerkoplossingen. Hierbij wordt het mogelijk om bijvoorbeeld repeterende en tijdrovende operationale activiteiten te automatiseren. Dit resulteert in een uniforme configuratie in uw netwerk, wat ten goede komt aan het dagelijks beheer en waarmee de kans op netwerkstoringen verkleint wordt. Voor diverse (retail)klanten hebben wij o.a. Cisco Meraki API portals gebouwd waarbij het mogelijk wordt om zonder diepgaande technische kennis eenvoudig netwerken te migreren naar Cisco Meraki. We maken graag tijd vrij om samen met u de mogelijkheden te bespreken en uw eigen ideeën verder uit te werken.   

Waarom kiezen voor Veducon?

Wij...