Vacatures

Wi-Fi Design & Survey

Wij houden van een grondige aanpak voor het ontwerpen van een wireless netwerk. Veducon is dan ook o.a. Ekahau Certified Survey Engineer en Certified Wireless Network Expert.

Doeltreffende voorbereidingen voor uw netwerk.

In de praktijk zien we vaak dat er onvoldoende aandacht besteed word aan het ontwerpen van een Wi-Fi netwerk. Door simpelweg wat Wi-Fi zenders op te hangen verwacht men een goede dekking en een performant netwerk. De ervaring is dat, mede door de afhankelijkheid en groei van netwerk devices, er meer komt kijken bij een design. Veducon neemt naast dekking vele andere parameters in ogenschouw bij het ontwerp. Denk hierbij aan de eisen van applicatie, gebruikersbehoeftes en de toepassing van de meest geschikte oplossing zoals cloud managed of on-premises hardware.

Hoe wordt uw netwerk juist ingericht?

Vanuit de eisen en wensen gaat Veducon een ontwerp maken voor uw netwerk infrastructuur. Dit ontwerp wordt in een zogenoemde APoS (access point on-a-stick) gevalideerd. Hierbij wordt het geselecteerde Cisco AP model op lokatie geplaatst met dezelfde paramaters zoals deze uiteindelijk zal worden toegepast in het productienetwerk. Deze aanpak geeft de beste controle van het ontwerp waarbij indien nodig het design kan worden aangepast. een succes voor de uiteindelijke uitrol. Na implementatie volgt een nameting waarbij eventuele finetuning kan plaatsvinden. 

Hoe gaan wij te werk?

Levenscyclusbenadering van uw bedrijfsnetwerk

Uw Wi-Fi netwerk is de ruggengraat van uw business. Daarom is het ontwerpen en implementeren van een Wi-Fi netwerk geen eenmalige aangelegenheid. Veducon ziet uw Wi-FI netwerk als een levenscyclus. In alle fasen van deze cyclus biedt Veducon een dienstverlening die is afgestemd op de locatie, eisen en wensen die aan het netwerk worden gesteld.

Kick off

Tijdens de kick off fase bespreken we de vereisten van uw nieuwe bedrijfsnetwerk. Wij bepalen hiermee welke Cisco (Meraki) technologie het meest geschikt is.

Inventarisatie

De inventarisatie wordt gebruikt om de juiste producten te kiezen bij de gekozen Cisco technologie. Deze is afgestemd op eisen/ wensen en uw beschikbare budget.

Ontwerp

Om een optimaal Wi-Fi netwerk te kunnen creëren is het belangrijk dat we bekijken hoe de WiFi signalen zich in de omgeving gedragen. Dit kan in een voorspellende (predictive) en/of onsite meting. Met de bevindingen kan het daadwerkelijk ontwerp worden gemaakt.

Implementeren

In deze fase wordt het netwerk daadwerlijk geïnstalleerd & geconfigureerd. Een Wi-Fi nameting is in deze fase noodzakelijk voor eventuele finetuing. Voor montage van de Wi-Fi zenders gebruiken wij de juiste bevestigings brackets en covers die aansluiten bij uw interieur

Beheren

De beheer fase omvat het beheren

van de gezondheid van het netwerk

door middel van dagelijkse beheerwerkzaamheden.  Foutenopsporing, correctie en prestatiebewaking zijn nuttige gegevens voor de volgende fase. Veducon biedt hiervoor een passende managed services dienstverlening.

Optimaliseren

Een Wi-Fi netwerk is geen statisch geheel. Uit de beheer fase komen verbeterpunten voor uw netwerk, die de stabiliteit en uw netwerk future proof maken. Daarnaast adviseren wij een jaarlijkse audit om de gezondheid van uw netwerk te waarborgen.

Uitgelicht Project

AS Watson

Support Consultancy, Site Survey, Network Automation & SaaS

Als expert op het gebied van Cisco gebaseerde infrastructuren heeft Veducon bij veel grote klanten netwerken in kaart gebracht. Een van deze klanten is AS Watson, de grootste drogisterijketen ter wereld.

Waarom kiezen voor Veducon?

Wij...

Bedankt voor je aanmelding!

Je bent aangemeld voor Veducon Empower ’24, we houden je via het ingevulde emailadres op de hoogte! 

Aan kalender toevoegen

Bedankt voor je sollicitatie!

Bedankt voor het solliciteren. We zijn enthousiast om je beter te leren kennen. We nemen snel contact met je op!

Contact

De Wel 4G
3871 MV Hoevelaken

Opdrachtgevers