Vacatures

AS Watson

Als expert op het gebied van Cisco gebaseerde infrastructuren heeft Veducon bij veel grote klanten netwerken in kaart gebracht. Een van deze klanten is AS Watson, de grootste drogisterijketen ter wereld. In Nederland staat AS Watson vooral bekend als het bedrijf achter de winkelketens Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris

Voor AS Watson heeft Veducon meerdere diensten geleverd. Zo is er een site survey gedaan in het landelijke distributiecentrum, met als doel om een nieuw Wi-Fi netwerk te ontwerpen. Ook heeft Veducon geholpen om een nieuw SD-WAN netwerk op te zetten voor verschillende winkels verspreid over heel Nederland. En om alle winkels vanaf een centrale interface te kunnen uitrollen met nieuwe netwerken, heeft Veducon ook de API Migration Portal voor AS Watson ontworpen.

Site Survey

Een landelijk distributiecentrum heeft een veilig en sterk netwerk nodig. Het distributiecentrum van AS Watson is het centrale punt vanaf waar winkels in heel Nederland worden bevoorraadt. Veducon is ter plekke geweest en is begonnen met inmeten. Een site survey is een soort vooronderzoek naar draadloze ontvangst. Tijdens de site survey in het distributiecentrum heeft Veducon met antennes kunnen bepalen waar access points geplaatst moeten worden voor optimaal bereik. Met een gedetailleerd installatierapport heeft AS Watson een nieuw ontworpen Wi-Fi netwerk kunnen laten plaatsen.

SD-WAN uitrol

Nieuwe netwerken uitrollen voor honderden winkels in Nederland wordt binnen het bedrijfsleven gezien als een lastige taak. Wie netwerken wenst uit te rollen op een schaal van deze grootte, komt al gauw bij Cisco Meraki uit als leverancier. “We zochten een professionele partner die op grote schaal de uitrol kon doen. Binnen een retailorganisatie vereist dit kennis en kunde. Via Cisco zijn we bij Veducon uitgekomen”, vertelt Evert Thomassen, Team Lead ICT bij AS Watson. Volgens Evert is de service goed bevallen. “Ondanks dat we een groot bedrijf zijn, willen we graag dicht op de bal zitten. Er werd ontzettend snel geschakeld, ondanks dat er aan zulke grote zaken wordt gewerkt. Hiervoor heb je een professionele partner nodig met veel technische kennis. Veducon voldeed hier goed aan,” aldus Evert.

Binnen de filialen van AS Watson ontstaat steeds meer behoefte aan sneller en beter internet. Er wordt meer gebruik gemaakt van videoverbindingen, de schaalbaarheid wordt groter en er is meer bandbreedte nodig. En wat misschien nog wel het belangrijkste is: er mag geen concessie worden gedaan op de beveiliging van de winkels. Een SD-WAN netwerk voldoet aan deze eisen. Het biedt de mogelijkheid om via geavanceerde software meerdere internetbronnen op hoge snelheid te verbinden.

API Migration Portal

Zoals gezegd is de uitrol van netwerken in honderden winkels een complexe taak. Daarnaast is ook het beheer van verschillende netwerken verspreid over heel Nederland ook iets wat het nodige met zich meebrengt. Veducon heeft hier een inmiddels bekende oplossing voor ontwikkeld: de API Migration Portal. Dit is een interface die als een soort schil om de bestaande Cisco Meraki Portal heen zit gebouwd. Met deze portal kan een installateur ter plekke in een winkel het nieuwe Cisco netwerk configureren. AS Watson heeft ook toegang tot de portal, zodat er een centraal punt is om alle netwerken te beheren. 

De API portal maakt het makkelijk voor installateurs om – waar dan ook in Nederland – via een paar klikken op de knop een winkel snel en correct te configureren. “Momenteel rollen we ongeveer tachtig winkels per week uit”, legt Evert uit. “Dat is een behoorlijke klus. Dankzij de API Migration Portal van Veducon is het voor de installateurs vrij makkelijk om de boel te installeren. Heel simpel om te gebruiken, ik heb het gevoel dat het voor ons is geperfectioneerd!”

Bedankt voor je aanmelding!

Je bent aangemeld voor Veducon Empower ’24, we houden je via het ingevulde emailadres op de hoogte! 

Aan kalender toevoegen

Bedankt voor je sollicitatie!

Bedankt voor het solliciteren. We zijn enthousiast om je beter te leren kennen. We nemen snel contact met je op!

Contact

De Wel 4G
3871 MV Hoevelaken

Opdrachtgevers